back to top

Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

U današnjem digitalnom dobu, čuvanje fotografija u oblaku, odnosno cloud skladištu, postalo je sve popularnije.

Google Photos ili Apple Photos – šta je bolje? Dva najpoznatija pružatelja cloud usluga za pohranu fotografija su Google Photos i Apple Photos.

Oba pružaju praktične načine za sigurno pohranjivanje, organiziranje i dijeljenje vaših dragocjenih trenutaka.

U ovom članku, usporedit ćemo ove dvije usluge i analizirati njihove ključne značajke kako bismo vam pomogli odabrati najbolje cloud skladište za vaše potrebe.

Google Photos i Apple Photos su dvije popularne platforme za upravljanje i dijeljenje fotografija, ali se razlikuju u nekoliko ključnih aspekata.

google photos ili apple photos: koje cloud skladište je najbolje?
Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

Prvo, obje platforme nude besplatno skladištenje fotografija, ali s ograničenjima. Google Photos nudi besplatno skladištenje s kompresijom slika, dok Apple Photos omogućuje besplatno skladištenje u ograničenom kapacitetu prije nego što se naplati dodatni prostor.

Drugo, Google Photos ima snažnu prednost u svojim naprednim mogućnostima pretraživanja. Zahvaljujući Googleovim algoritmima prepoznavanja slika i strojnom učenju, korisnici mogu jednostavno pronaći slike temeljem ljudi, objekata ili čak stvari koje su na slikama prikazane.

Apple Photos također ima neke pretraživačke mogućnosti, ali ne doseže razinu sofisticiranosti i preciznosti Google Photosa.

Treće, integracija s ekosustavom proizvoda je ključna razlika između dviju platformi. Apple Photos je usko povezan s drugim Appleovim uređajima i aplikacijama, što olakšava sinkronizaciju i dijeljenje slika između različitih uređaja.

google photos ili apple photos
Google Photos ili Apple Photos

S druge strane, Google Photos je dostupan na različitim platformama i operativnim sustavima, omogućavajući korisnicima pristup i upravljanje slikama putem različitih uređaja.

Konačno, privatnost i sigurnost su također važni faktori za usporedbu.

Apple je poznat po svom pristupu zaštiti privatnosti korisnika, dok Google koristi podatke o korisnicima za poboljšanje svojih usluga i personalizaciju oglasa. To može biti odlučujući faktor za korisnike koji su zabrinuti za svoju privatnost

google photos ili apple photos
Google Photos ili Apple Photos

Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

  1. Besplatno skladištenje: Google Photos nudi besplatno neograničeno skladištenje za fotografije i videozapise, ali s kompresijom kvalitete. S druge strane, Apple Photos nudi 5 GB besplatnog prostora za cloud skladištenje, ali veća količina prostora mora se plaćati putem Appleovog plana za cloud skladištenje.
  2. Kvaliteta slike i videozapisa: Google Photos komprimira fotografije i videozapise ako koristite besplatnu verziju. Iako je kompresija primjetna samo kod visokokvalitetnih fotografija, originalne verzije mogu se pohraniti ako koristite Googleov plaćeni plan za cloud skladištenje. S druge strane, Apple Photos održava originalnu kvalitetu slika i videozapisa bez obzira na prostor koji koristite.
  3. Organizacija i pretraživanje: Google Photos koristi moćnu tehnologiju prepoznavanja lica i objekata kako bi organizirao vaše fotografije i olakšao pretraživanje u cloud skladištu. Možete jednostavno pronaći slike osoba, mjesta ili predmeta. S Apple Photos, također možete organizirati slike prema licima, mjestima i objektima, ali koristi lokalnu obradu podataka, čime se pruža veća privatnost.
  4. Dijeljenje: Oba servisa omogućuju jednostavno dijeljenje fotografija i albuma s drugima u cloud skladištu. Google Photos nudi opcije dijeljenja putem linka, e-pošte ili društvenih medija. Apple Photos omogućuje dijeljenje s drugim korisnicima putem iCloud poziva ili putem dijeljenih albuma.
  5. Integracija s uređajima: Apple Photos je najočigledniji izbor za korisnike Apple ekosustava, jer je integriran u iOS i macOS uređaje u cloud skladištu. S druge strane, Google Photos je dostupan na svim platformama i uređajima, uključujući Android, iOS i web preglednike.

Zaključak – šta je bolje Google Photos ili Apple Photos?

Odabir između Google Photos i Apple Photos ovisi o vašim potrebama i preferencijama za cloud skladište.

Ako vam je besplatno i neograničeno skladištenje važno, Google Photos je dobar izbor, ali uz kompresiju kvalitete.

Apple Photos nudi originalnu kvalitetu slike i integraciju s Apple uređajima, ali uz ograničen prostor u besplatnoj verziji cloud skladišta. Važno je razmotriti ove faktore kako biste odabrali najbolje cloud skladište koje odgovara vašim potrebama.

ekako.info

Preporuka:

Drugi upravo čitaju