back to top

Top 5 AI kriptovaluta za gledanje u 2023

Svet se fokusirao na umjetnu inteligenciju zahvaljujući velikom uspjehu od ChatGPT, i sasvim je prirodno da svijet kriptovaluta slijedi taj primjer.

AI Kriptovalute koje integrisati veštačku inteligenciju ili korištenje umjetne inteligencije u različite svrhe su svuda oko nas.

Stoga smo odlučili da vidimo koji su to top 5 AI kriptovaluta koji su vrijedni naše pažnje i koji bi ljudima mogli biti zanimljivi ove godine.

1) SingularityNET

ai kriptovalute
AI Kriptovalute

SingularityNET je platforma za AI programeri koji dijele i pokušavaju unovčiti svoje radove i ideje. To je kao digitalne sobe u kojoj ljudi mogu sarađivati stvaranju nove i bolje AI tehnologije.

Olakšavajući ljudima da dijele svoj rad, SingularityNET se nada da će tehnologiju umjetne inteligencije učiniti dostupnijom i pomoći da se ubrza razvoj novih i inovativnih AI aplikacija.

AGIX je izvorni token koji se koristi za distribucija i monetizacija AI usluga u okviru ekosistema SingularityNET. Jedan AGIX u trenutku pisanja košta 0,39 dolarasa najvišom od 0,95 dolara i najnižom od 0,007 dolara.

2) The Graph

ai kriptovalute

Graf je decentralizovani sistem za indeksiranje podataka i upiti koji nudi standardizovan i efikasan način za pristup i implementaciju podataka blockchain.

Slično kao što pretraživači izvlače i prikazuju podatke s weba, to omogućava programerima brz pristup podacima i upite iz brojnih blockchaina.

Graph Network Token (GRT) je token koji se koristi u ovoj mreži. U vrijeme pisanja, to je koštalo 0,16 dolarasa najvišom i najnižom cijenom BRT-a od 2,84 dolara i 0,05 dolara, respektivno.

3) Fetch.ai

ai kriptovalute

Fetch.ai koristi blockchain fusion i umjetna inteligencija za razvoj autonomni ekonomski subjekti (autonomni ekonomski subjekti, AEA) sposoban za obavljanje složenih zadataka kao npr razmjena informacija, donošenje odluka i optimizacija lanaca snabdevanja.

Njegov cilj je uspostavljanje decentralizovana digitalna ekonomija kako bi se olakšala interakcija i razmjena vrijednosti između ljudi, preduzeća i robota.

Originalni token i glavni medij za razmjenu za Fetch.ai je Fetch.ai token (FET)koji se trenutno prodaje po cijeni od 0,46 dolaradok je najviša cijena tokena bila 1,17 dolara, a najniža 0,008 dolara.

4) Ocean Protocol

ai kriptovalute

Oceanski protokol (OCEAN) projekat je kriptovalute i blockchain koji ima za cilj stvaranje decentralizovana razmjena podataka za AI aplikacije.

Omogućava vlasnike podataka prodaja i unovčavanje vaših podataka zadržavajući privatnost i vlasništvo nad podacima.

Platforma omogućava programerima da kreiraju AI aplikacije i usluge koristeći podatke dostupne na mreži. Osim toga, omogućava razvoj novih tržišta podataka i poslovnih modela vođenih podacima.

OCEAN koristi se za online plaćanje i potiče učesnike da doprinijeti podacima, pružaju usluge umjetne inteligencije i provjeravaju online transakcije.

Trenutno košta 0,47 dolarasa najvišim i najnižim nivoom svih vremena od $1,92 i $0,002, respektivno.

5) Brojevi

ai kriptovalute

Brojevi (NMR) je kriptovaluta i blockchain projekat koji ima za cilj da izgradi decentralizovani hedž fond to pokreće veštačka inteligencija.

Koristi algoritme mašinskog učenja za predviđanje cijena na berzi kako bi generirao povrat za investitore. Mreža naučnika podataka takmiči se u kreiranju najtačnijih modela koji predviđaju.

Da biste učestvovali u klađenju na predviđanja, isplate i nagrade za učesnike turnira, morate imati NMR, koja trenutno košta 21,80 dolara. Najviša cijena mu je bila čak 168 dolara, a najniža 1,93 dolara.

AI kriptovalute bi mogle rasti kako se povećava integracija AI

Veštačka inteligencija (AI) oblikuje budućnost čovečanstva.

Međutim, ključ je implementacija temeljno istraživanje i biti oprezno prije prolaska bilo koje vrste odluke on ulaganja.

Kada analiziramo trenutne cijene tokena projekata o kojima smo pisali i upoređuju ih s njihovim najvišim i najnižim vrijednostima svih vremena, prilično je očigledno da su cijene pokazale značajna volatilnost i nepredvidivost.

Iako takav fluktuacije mogu predstavljati priliku za brze pobjede, mogu također rezultirati ogromnim gubicima. Stoga je tako razumijevanje rizika ključ za donošenje informisane odluke o ulaganju.

Strpljenje i pažljivo razmatranje su ključni za postizanje dugoročnog uspjeha u dinamičnom svijetu kripto AI ulaganja.

NAPOMENA:

Ovaj tekst To NIJE pozivnica o ulaganju niti smo mi odgovorni za vaše finansijske odluke. Svako ulaganje u kriptovalute ili bilo koju drugu imovinu je isključivo vaša odgovornost.

Naš savjet je da se konsultujete sa ovlaštenim finansijskim savjetnikom ako vam je potreban neko za investicijski savjet.

pcchip.hr

Preporuka

Drugi upravo čitaju