back to top

Sony Xperia 1 V konačno je tu sa priključkom za slušalice, utorom za MicroSD karticu, kvalitetom videa kao u bioskopu i impresivnim kamerama

Osvrćući se unazad, možemo sa sigurnošću reći da svi znamo da Sony zna kako da dobro napravi pametne telefone, a Sony Xperia 1 V je samo još jedan dokaz za to. Telefon je zvanično predstavljen danas i postao je jedan od najboljih pametnih telefona na tržištu koji možete dobiti. Najnoviji Sonyjev vodeći model pruža sve što se može poželjeti, zahvaljujući vrhunskim specifikacijama koje osiguravaju odlične performanse.

Sony Xperia 1 V ispunjava gotovo sve uslove koji čine savršen pametni telefon. Dobijate odlične kamere, slot za microSD karticu, priključak za slušalice, ogromnu bateriju i prekrasan ekran. Naravno, ne može biti jeftin, pa ćete morati malo dublje zavući džep ako želite da postanete ponosni vlasnik ovog telefona, jer je najavljena cijena 1399 eura, što ga svrstava među najskuplje, ali i najskuplje. najnapredniji pametni telefoni na tržištu.

kamere sony xperia 1 v

S obzirom da je fokus uglavnom na kamerama, pogledajmo šta ovaj telefon ima unutra. Sony Xperia 1 V dolazi sa masivnim senzorom od 52 megapiksela f/1,9 1/1,35 inča za koji kompanija tvrdi da je 1,7x veći od senzora koji se nalazi na Xperia 1 IV. Senzor takođe ima povećanu osetljivost na svetlost, što omogućava mnogo čistije snimke. Senzor uspijeva snimiti slike u omjeru 4,3:3, ali fotografije i video zapisi će se snimati samo kamerom od 48 megapiksela, a tu je i kamera od 12 megapiksela za grupne snimke.

sony xperia 1 v kamera

Ostale kamere uključuju varijabilnu telefoto kameru od 12 megapiksela koja ima raspon zuma od 85 mm do 125 mm i ultraširoku kameru od 12 megapiksela. Sony Xperia 1 V također ima puno drugih stvari vezanih za kameru, uključujući opciju S-Cinetone, noćno snimanje, fokusiranje, kreativan izgled i još mnogo toga. Najbolja stvar je što možete koristiti svoj pametni telefon kao eksterni ekran ako imate Sony Alpha kameru, čineći kompletan ekosistem fotografije.

Što se tiče hardvera, Sony Xperia 1 V ima Snapdragon 8 Gen 2 procesor. Dobijate 6,5-inčni 4K, 120Hz OLED ekran na prednjoj strani. Nažalost, ovo nije LTPO panel, tako da je minimum 60Hz. Uređaj se napaja baterijom od 5000 mAh koja se može puniti žičnim punjenjem od 30W i žičnim punjenjem od 15W. Kompanija vam ne daje punjač u kutiji.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Sony Xperia 1 V dolazi sa 12 GB RAM-a sa 256 GB interne memorije koja se može proširiti pomoću slota za microSD karticu. Također dobijate Gorilla Glass Victus 2 sprijeda i pozadi, IP68 ocjenu, dvostruke stereo zvučnike, okidač i 5G ispod 6 GHz.

Što se tiče cijena i dostupnosti, Sony Xperia 1 V izlazi u junu i koštat će vas 1.399 eura. Telefon će biti dostupan u crnoj, kaki, zelenoj i platinasto srebrnoj boji.

Piše: DM

Sony Xperia 1 V konačno je tu sa priključkom za slušalice, utorom za MicroSD karticu, kvalitetom videa kao u bioskopu i impresivnim kamerama koji se prvi put pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju