back to top

Sažetak prezentacije Xbox igara

Xbox je bio tako velikodušan i pružio nam je najbolju prezentaciju igara ove godine. Prvo bismo izdvojili svemirski ep pod nazivom Starfield, jednu od najočekivanijih igara u posljednjih nekoliko godina. U 45 minuta prezentacije vidjeli smo sve aspekte igre. Od dostupnih lokacija do istraživanja, stvaranja likova, dizajna broda, izgradnje baze, prikupljanja resursa, borbe i još mnogo toga. Najimpresivniji podatak je 1000 planeta koje čekaju da ih istražimo. Izgleda obećavajuće, ali morate biti oprezni jer je ipak Bethesda. Inače, potvrđeno je da u slučaju konzole Xbox Series X igrači mogu računati na 4K i 30 fps, dok će igrači iz serije S moći računati na 1440p i 30 fps. Svemirski RPG Starfield stiže 6. septembra ove godine za PC i Xbox Series X/S konzole.

Nastavljamo sa ekspanzijom za Cyberpunk 2077. Phantom Liberty nas vodi u Dogtown, novi dio Noćnog grada, gdje će V imati zadatak da spasi predsjednika SAD-a. Keanu Reeves se vraća kao Johnny Silverhand, a među novim likovima biće Idris Elba i Solomon Reed. Cyberpunk 2077: Phantom Liberty stiže 26. septembra 2023. za PC, Xbox Series X/S i PlayStation 5. Za proširenje će vam trebati glavna igra.

Novi trejler za Forza Motorsport 10 fokusiran je na fotorealistične utrke i sama vozila. Već je poznato preko 500 automobila sa preko 800 nadogradnji za iste, a entuzijasti automobila će sigurno biti oduševljeni kada vide vozila kao što su Cadillac DPi-VR i Corvetta E-Ray, koja će se moći voziti nakon što igra bude objavljena. Igra dobija zeleno svjetlo 10. oktobra (PC i Xbox Series X/S konzole), a jučer je prikazan pregled kampanje za jednog igrača.

Na Xbox Games Showcase-u konačno smo pogledali Obsidianovu fantastičnu akcionu RPG igru ​​iz prvog lica pod nazivom Avowed. Radnja je smještena u svijet Eore (poznat iz Pillars of Eternity), odnosno ostrvo živih zemalja, misteriozno ostrvo puno avantura i opasnosti. Kombinacija magije i oružja bit će posebno zanimljiva. Izaći će 2024. godine.

Nakon vrlo uspješnog Microsoft Flight Simulatora, programeri su najavili novu igru ​​iz istoimenog serijala. Microsoft Flight Simulator 2024 donosi gašenje požara kanaderom, spašavanje ljudi, dopremanje tereta helikopterom, montažu telekomunikacionih stubova iz helikoptera, poljoprivredne aktivnosti. Zapravo, aktivnosti ima mnogo, a posebna poslastica je novi engine, koji je Asobo Studio namenio za ovu seriju. Microsoft Flight Simulator 2024 je u razvoju za PC i Xbox Series X/S.

Obožavatelji Paradoxovog graditelja gradova Cities: Skylines željno iščekuju dolazak Cities: Skylines 2 24.10.2023. Sada će postojati napredniji alati za modiranje, dodatni alati za izgradnju grada, a prema snijegu koji smo vidjeli na kraju trejler, za očekivati ​​je da će doći do promjene sezone. Cities: Skylines 2 dolazi na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Na Xbox Games Showcase-u smo vidjeli još jedan trejler za Senua’s Saga: Hellblade II koji očarava svojom grafikom. Što se tiče datuma izlaska, trenutno je planiran za 2024. godinu.

Što se ostalih naslova tiče, izdvojili bismo Star Wars Outlaws, naslov otvorenog svijeta koji dolazi 2024., steampunk akcijski RPG Clockwork Revolution (tačan datum nije poznat) u kojem putujemo kroz vrijeme, novu Fable (bez datuma izlaska). ), pucačina za više igrača Payday 3 (stiže 21.9.), indie puzzle avantura Jusant (stiže ove jeseni) i Yakuza Like a Dragon: Infinite Wealth.

Za kraj smo ostavili novu verziju Xbox Series S konzole. Nova verzija dolazi sa 1TB SSD-om i bit će dostupna samo u crnoj boji. Zvanična prodaja počinje 1. septembra ove godine po cijeni od 350 dolara.

Napisao: Marijan Živković

Post Rezime Xbox Games Showcase-a se prvi put pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju