back to top

VPN – lista najboljih VPN servisa za 2023.

Što je VPN?

Koji su najbolji VPN servisi koji štite vaše podatke? Je li vam se ikada desilo da ste pokušali pristupiti nekoj web stranici samo da bi dobili obavijest da ta stranica nije dostupna u vašoj zemlji?

Ili ste se zapitali da li neko prati vašu internet aktivnost i vidi sve vaše podatke? Na oba pitanja rješenje može biti virtualna privatna mreža, odnosno VPN.

To je računalna mreža koja spaja daleke mreže koristeći internet i na taj način štiti vašu online privatnost te skriva vašu lokaciju i promet.

On ukratko djeluje na način da produžava privatnu mrežu preko javne mreže, i s time omogućuje korisnicima primanje i slanje podataka, kao da su njihova računala spojena na istu lokalnu mrežu, iako oni fizički nisu na istoj mreži.

Drugim riječima VPN nam omogućuje spajanje dvije lokacije na siguran način, između kojih stvara takozvani tunel kroz koji prolazi promet korisnika te mu daje dojam koda se stvarno nalazi na toj drugoj lokaciji na kojoj je spojen.

najbolji vpn servisi
Najbolji VPN servisi

Koji su benefiti VPN-a

VPN vam pruža razne benefite poput sigurnosnog surfanja internetom na javnim Wi-Fi mrežama. Kada ste spojeni na javni Wi-Fi i surfate internetom, sav vaš promet je nekriptiran i neko ga može presresti i iskoristiti.

Ujedno i virus s drugog računala koji je spojen na isti ruter može pronaći put do vašeg računala.

Korištenjem VPN-a otklanjate te probleme jer vam je internet promet kriptiran, te da ga neko i presretne, s njim ne može učiniti ništa. Drugi glavni benefit koji pruža je zaobilazak restrikcija vezanih za lokaciju.

Za Hrvatsku određeni servisi nisu dostupni jer nemaju pravnu osnovu za poslovanje pa nas filtriraju po IP adresi.

Taj se problem zaobilazi tako da se direktno spaja na IP adresu države gdje je taj servis dozvoljen. Postoji još razni drugi benefiti poput zaobilaženja cenzure koju nameće vlada, jeftinija kupnja internetom, automatsko kriptiranje, veća brzina online igri, sigurno i privatno korištenje video poziva i još mnogo drugih.

najbolji vpn servisi
VPN – lista najboljih VPN servisa za 2023.

Koji su najbolji VPN servisi?

U današnje vrijeme postoji puno VPN servisa i vjerujemo da nije lako odabrati koji je ispravan za vas.

Pa ćemo vam pomoći suziti izbor na 3 za koje se smatra da su najbolji u 2022. godini. NordVPN – za njegov pristup nije potrebna prijava, a djeluje jako velikom brzinom i uz maksimalnu sigurnost.

Dapače, smatra ga se stručnjakom za privatnost i sigurnost, a glavni cilj mu je zaobići cenzuru, kontrolu sadržaja i nadzor vlade.

Nordvpn cijena je zaista prihvatljiva ako uzmemo u obzir koliko je Nord vpn kvalitetna aplikacija. Krenimo od početka.

Nord vpn je program ili aplikacija koja vam nudi potpunu zaštitu podataka i privatnosti na internetu.

Svi znamo koliko je velik utjecaj interneta na svakodnevni život, a svjedoci smo trendova koji podrazumijevaju obavljanje dnevnih obaveza i kupovine putem interneta.

Naručivanje hrane, izrada slika, poslovni i privatni sastanci, te sva druga vrsta komunikacije, pa čak i treninzi dobili su svoju online verziju.

najbolji vpn servisi
VPN – lista najboljih VPN servisa za 2023.

Samim time, sve više vremena provodimo na internetu, što sa sobom povlači i povećanu razinu opasnosti od krađe osobnih podataka i sličnih informacija koje bi ugrozile našu online sigurnost i privatnost.

Iako je sigurnost velike većine internet stranica i servisa na maksimalnoj mogućoj razini, postoje rizičnije stranice zbog kojih je preporučljivo koristiti usluge vpn servisa. Nordvpn cijena je zanemariva s obzirom na sigurnost koju nam ova aplikacija pruža dok smo aktivni na internetu.

ExpressVPN je jedan od najpoznatijih servisa za privatni internet na tržištu.

Nudi mnoge prednosti poput kompatibilnosti s nekoliko lokalnih verzija Netflix-a, velike brzine i širok spektar zemalja za povezivanje.

Ujedno je i dostupan na svim platformama čak i za Android i iOS.

Surfshark je jeftin VPN koji nudi atraktivne premium karakteristike. Poput servera velike brzine, neograničenim istovremenim vezama, i mogućnosti pristupa prijenosa ili preuzimanja bilo čega na internetu.

Osim nabrojanih karakteristika ujedno se smatra i jako jednostavnim za korištenje.

www.arz.hr

Preporuka:

Drugi upravo čitaju