back to top

Kako koristiti opciju Find My iPhone

Nitko ne voli razmišljati o tome da su njegovi voljeni uređaji izgubljeni ili ukradeni, ali nažalost, naši omiljeni uređaji stalno nestaju. Dobra vijest je da ako posjedujete iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch, AirPods ili čak iPod Touch, možete ga pronaći pomoću značajke Pronađi moj iPhonee.

Appleov vlasnički softver za praćenje olakšava oporavak ovih stavki—sve dok ste ih ispravno postavili i znate kako koristiti Appleove korisne alate. U ovom vodiču ćemo vas provesti kroz osnove korištenja Pronađi moj iPhone.

Kako koristiti opciju Find My iPhone

Kako postaviti Find My na iPhone, iPad, Apple Watch i AirPods

1. Uzmite svoj glavni uređaj, a to će biti vaš iPhone, iPad ili iPod Touch.

2. Na početnom zaslonu idite na Postavke > iCloud > Nađi moj (Postavke > iCloud > Pronađi moj) i provjerite je li značajka uključena. Ako vam je ovo prvi put da učitavate, možda ćete morati unijeti svoj Apple ID. Ako još nemate Apple ID, odaberite ga Izradite novi Apple ID Izradite novi Apple ID i slijedite upute.

3. Također uključite opciju Pošalji posljednju lokaciju (Pošalji posljednju lokaciju). Ova značajka će osigurati da vaš uređaj emitira svoju lokaciju kada je baterija slaba, tako da kada kasnije pokušate locirati svoj uređaj, vidjet ćete gdje je bio.

Kako postaviti Find My na Macu

1. Postavljanje Find My opcije funkcioniraju drugačije na vašem Macu, pa ćete ovdje htjeti otvoriti Appleov izbornik klikom na mali logo u gornjem lijevom kutu zaslona vašeg računala.

 

2. Kad ste tamo, možete se pomaknuti do Postavke sustava i pronaći ćete odjeljak iCloud. Uključite ovdje Pronađi moj Mackliknite na Dopusti (Dopusti) kada se od vas zatraži da dopustite Pronađi moj Mac za korištenje lokacije vašeg Mac računala, nakon čega slijedi Gotovo (Gotovo).

Napomena: Ako ikona Find My ima značku upozorenja u postavkama iClouda, provjerite jeste li uključili usluge lokacije i Find My u postavkama privatnosti i sigurnosti.

Kako koristiti Find My na iOS uređaju

kako koristiti opciju find my iphone

Jeste li sada izgubili svoj uređaj ili ste zabrinuti da će biti ukraden? Vrijeme je da mu uđemo u trag. Prvo ćemo vas naučiti kako to učiniti s drugog iPhonea, iPoda ili iPada.

1. Prvo preuzmite aplikaciju Pronađi moj iPhone ako ga već nemate.

2. U aplikaciji idite na karticu Uređaji (Uređaji), gdje ćete moći pratiti lokaciju svog gadgeta (ili barem gdje je posljednji put viđen). Također možete odabrati brisanje ili reprodukciju alarma s nestalog uređaja.

Dodatna napomena: Aplikacija Nađi moje prijatelje također se može koristiti za lociranje iPhonea bilo koga s kim ste pristali dijeliti podatke o lokaciji. Aplikacija ne nudi toliko opcija praćenja, ali ako vaše dijete ili netko drugi izgubi svoj iPhone, ovo pruža brz i jednostavan način za početnu provjeru.

Kako koristiti Find My na Macu

kako koristiti opciju find my iphone

Kada je riječ o korištenju Find My na Macu, postupak je malo drugačiji.

1. Prvo otvorite web preglednik i posjetite iCloud.com

2. Zatim se prijavite sa svojim Apple ID-om i lozinkom.

3. Nakon što ste prijavljeni, kliknite na Pronađite iPhone (ikona koja izgleda kao zeleni radar). Nakon što ponovno unesete lozinku, karta će pokazati lokaciju svih vaših povezanih iOS uređaja i Mac računala. Zelena točka znači da je proizvod online, dok siva točka znači da je offline. Ako je uređaj bio online u bilo kojem trenutku u prethodna 24 sata, bit će vam prikazano vrijeme kada je zadnji put lociran.

4. Ako je uređaj na mreži, kliknite njegovu točku, zatim kliknite ikonu informacija (i). (Alternativno, odaberite uređaj iz padajućeg izbornika u gornjem središnjem dijelu zaslona.) Pojavit će se novi prozor u kojem će biti navedeno kada je uređaj posljednji put lociran i koliko mu je preostalo, zajedno s tri opcije: Reproduciraj zvuk (Reprodukcija zvuka) (kako bi se lakše identificirala stavka ako je blizu), Izgubljeni način rada (Izgubljeni način rada) (ovo vam omogućuje zaključavanje i praćenje uređaja i pružanje podataka za kontakt — kao što je prikaz telefonskog broja na izgubljenom iPhoneu) i Brisanje uređaja (Brisanje uređaja).

Dodatna napomena: Ako želite obrisati svoj uređaj na ovaj način, izgubit ćete sve na njemu, ali je korisno ako imate mnogo privatnih podataka pohranjenih na iCloudu za koje ne želite da ih dobije onaj tko pronađe vaš uređaj. Ako je vaš uređaj izvan mreže, imat ćete drugu opciju: Obavijesti me kada bude pronađen (Obavijesti me kada bude pronađen). Ovo će vas upozoriti kada se uređaj ponovno poveže s mrežom.

Kako iPhone može vagati predmete

Post Kako koristiti opciju Find My iPhone appeared first on eKako.

ekako.info

Drugi upravo čitaju