back to top

Fantastični Skyrim klonovi koje možete i trebate igrati početkom 2024.!

The Elder Scrolls: Skyrim je peti deo u Bethesdinoj RPG franšizi smeštena u otvoreni svet. Iako je Skyrim prvobitno objavljen 2011. (da, tako davno), imali smo priliku vidjeti mnoge verzije do danas: od ponovnih izdanja, remasteriranih verzija do verzija za prijenosne konzole kao što je Nintendo Switch. To samo pokazuje koliko je igra uspješna i koliko igrači i danas uživaju u njoj, skoro 13 godina nakon njenog prvog izdanja.

Ali šta ako vam je Skyrim dosadio ili samo želite da probate nešto drugo, što nije Skyrim, ali liči na ovu igru? Došli ste na pravo mjesto, jer ćemo vam u nastavku ovog članka reći nešto više o Skyrim klonovima koje možete i trebate igrati početkom 2024.!

the witcher

The Witcher 3: Wild Hunt

Prva na našoj listi je jednostavno jedna od najboljih Windows PC igara ikada dizajniranih: The Witcher 3: Wild Hunt. Ovo je snažan kandidat za najbolju fantasy igru ​​otvorenog svijeta, slično kao i Skyrim, samo postaje sve bolja kako vrijeme prolazi. Unatoč datumu izlaska, treći dio Vještica nastavlja da nadmašuje većinu svojih mlađih rivala zbog ljepote svojih pejzaža i svijeta mašte.

The Witcher 3 je baziran na priči o Geraltu od Rivije, zloglasnom lovcu na čudovišta za iznajmljivanje. Ovaj treći dio serijala je odlična polazna tačka, jer vam olakšava upoznavanje priče i načina borbe. Osim toga, podržava sve ono po čemu je The Witcher poznat, nastavljajući sa izborima, dajući vam mogućnost da odaberete kako ćete odgovoriti na upite likova, što samo doprinosi kvalitetu razvoja basne.

Witcher 3 je dugotrajna igra, kako i priliči RPG-u otvorenog svijeta. Neki igrači su prijavili da im je trebalo oko 300 sati da završe igru ​​i završe sve sporedne zadatke. Hajde da dodamo modove i dobićete odlično RPG iskustvo. Sve u svemu, ako tražite odličnu zamjenu za Skyrim, isprobajte The Witcher 3: Wild Hunt.

 

dragon age inkvizicija

Dragon Age: Inkvizicija

Iako serija Dragon Age nije tako dugovječna kao The Elder Scrolls, svi RPG elementi su tu. Najnovija od njih je Dragon Age: Inquisition, treći dio uspješne serije BioWare, koja se odvija u Thedasu, mističnoj zemlji koja je mjesto rada mistika, fantastične priče, kraljevstava i svega što bi svaki ljubitelj RPG naslova mogao voljeti. različita kraljevstva i dinamična klima. Iako je igra izašla 2014. godine, što znači prije deset godina, Dragon Age: Inquisition je i dalje poznat kao jedan od sjajnih RPG naslova, koji se lako može preporučiti svakom ljubitelju žanra.

Iako se igra isključivo u trećem licu, za razliku od Skyrimove tipične perspektive iz prvog lica, Dragon Age: Inquisition je prožeta bogatom radnjom. Igra je smještena u ogroman šareni svijet, koji je prepun mnogih sporednih misija koje će vas zaokupiti. Ako vam se sviđa način na koji možete pljačkati ili “plijeniti” u Skyrimu, vjerovatno će vam se svidjeti ono što Inkvizicija ovdje nudi; u igri možete “plijeniti” ogroman broj opreme, od oružja do oklopa. Još jedan sjajan naslov koji vrijedi pogledati, posebno ako imate malo slobodnog vremena i obožavate igre poput Skyrima.

 

kingdoms of amalur reckoning

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Još jedna igra koja pokazuje da neke igre mogu biti dobre kao vino, Kingdoms of Amalur: Reckoning stigla je 2012. godine sa malo pompe, ali danas ostaje jedna od najboljih RPG-ova za Windows PC. Na sličan način kao i Skyrim, možete prilagoditi svoj lik i klasu kombinacijom vještina, oružja i sposobnosti koje vam stoje na raspolaganju, dok je centar fokusa na izgradnji likova od početka do kraja. Iako postoje tradicionalne klase kao što je Skyrim, ne morate se posvetiti jednoj; možete slobodno mijenjati i mijenjati svoje stablo vještina u bilo kojem trenutku, što dodatno doprinosi raznolikosti igre.

Još jedna vrlo zanimljiva činjenica povezana s Kingdoms of Amalur je da je igru ​​dizajnirao Ken Rolston. Za sve one koji znaju o čemu se radi sve je jasno. U slučaju da niste upoznati s njegovim radom, Rolston je jedan od glavnih dizajnera odgovornih za The Elder Scrolls igre koje su izašle prije Skyrima: Morrowind i Oblivion. Rolston je uspio ugraditi neke od najboljih elemenata Elder Scrollsa u Kingdoms of Amalur, uključujući njegov upečatljiv ekološki dizajn i karakterizaciju.

Kao i Skyrim, Kingdoms of Amalur: Reckoning nastavlja da dobija pozitivne kritike na Steamu uprkos tome što je podjednako “star”. Da stvar bude bolja, igra je i dalje vrlo komforna u kategoriji dobro zaokruženog “fantasy” RPG-a.

baldurova kapija 3

Baldurova kapija 3

U nekim aspektima, Baldur’s Gate 3 je sasvim drugačija igra od Skyrima. Njegova potezna borba uvelike se razlikuje od bitaka u prvom licu u Skyrimu. Nadalje, Baldur’s Gate 3 nema toliko slobode kao The Elder Scrolls naslovi. Ono što treba imati na umu je da je sloboda koju igrač ima unutar Baldur’s Gate 3 preusmjerena na nevjerovatnu količinu izbora sa kojima se igrači suočavaju, a koji su dostupni dok napreduju kroz misije igre.

Još jedna karakteristika po kojoj se Baldur’s Gate 3 ističe je mogućnost prilagođavanja lika za igru, koji je ovom igrom dostigao nove nivoe. Što se tiče igara kao što je Skyrim, Baldur’s Gate 3 možda nije tačna replika, ali dok je igrate, ne možete a da ne osjetite da vas je Baldur’s Gate 3 uveo u taj dobro poznati svijet Dungeons and Dragons igara. Sve u svemu, Baldur’s Gate 3 nije samo odlična alternativa petoj iteraciji The Elder Scrolls igre, već je sveukupno vrlo dobar RPG naslov koji biste trebali igrati čak i ako niste okorjeli fan RPG-a.

dragons dogma dark arisen

Dragon’s Dogma: Dark Arisen

Dragon’s Dogma, igra koju je razvio Capcom, prožeta je duhom JRPG karakteristika, koje su primijenjene na veliki broj “fantasy” RPG igara zapadnih softverskih kompanija. Zahvaljujući tome, dobili smo igru ​​koja čak pomalo podsjeća na svijet Dark Soulsa. Ako tražite igru ​​nalik Skyrimu koja može ponuditi malo izazova i malo sumornija od ostalih koje sam naveo u ovom članku, onda je Dragon’s Dogma: Dark Arisen odličan izbor. U svakom slučaju, ako tražite nešto malo drugačije od onoga na što ste navikli, isprobajte ovu igru!

 

Piše: DM

Objava Fantastični klonovi Skyrima koje možete i trebate igrati početkom 2024! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju