back to top

Samsung namerava da plasira na tržište telefone srednje klase?

Prošlog mjeseca mogli smo čitati vijesti kako Samsung radi na malo povoljnijoj verziji Galaxy Z Fold 6 flip phone. Mnogi korisnici su se tome radovali jer su cijene preklopnih telefona znatno veće i spadaju u kategoriju premium telefona, a srednja klasa nema svoje verzije koje bi nudile sličan dizajn i opcije za pristupačniju cijenu.

Ovih dana se pojavila potvrda da Samsung ima ozbiljne planove i hoće Galaxy Z Fold 6 mogao imati poseban model prilagođen srednjem cjenovnom rangu koji će otvoriti tržište za nove korisnike.

 

Trenutak koji se čeka nekoliko godina

Glasine o pristupačnijim Samsung telefonima na preklop kruže posljednjih nekoliko godina. Prošle godine su se pojačale glasine da na tržište dolazi uređaj “srednjeg dometa” iz kategorije preklopnih telefona, ali je kompanija brzo reagovala na to i demantovala spekulacije u medijima.

Nova godina donosi i nova saznanja, pa je to nemački časopis WinFuture prijavljen pošto Samsung ima tri kodna imena u igri za svoju sledeću seriju telefona na preklop. Oznake “Q6” i “B6“direktno prati ranije oznake”Q5” i “B5” odnosi se na modele Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5. Iz navedenog se može zaključiti da se navedene oznake mogu odnositi samo na nove Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 modeli čiji se dolazak očekuje tek u drugoj polovini ove godine.

 

Dodavanje postojećim etiketama

Ono što je sada drugačije kod Z Fold serije Samsungovih telefona na preklop je mali dodatak. Pored postojeće oznake, uočeno je da je oznaka “Q6A“, što ukazuje na moguću drugu varijantu Galaxy Z Fold 6 model.

Znajući kako funkcioniše Samsungova serija pametnih telefona, to bi mogla biti verzija koja će imati malo pristupačniju cijenu srednjeg ranga. Dovoljno je znati da je pismo “I” u nazivima Samsung uređaja povezuje se sa “budžetnom” serijom pametnih telefona pod nazivom “Galaxy A“.

Treba reći da se još malo zna o ovoj “početnoj” verziji Galaxy Z Fold 6. Pitanje je kako će se na kraju zvati i kakve će biti specifikacije uređaja, ali to bi mogla biti prva velika promjena za “sklopiva” serija Samsung pametnih telefona.

Strpljivo ćemo čekati sljedeće vijesti o tome jer vjerujemo da bi dolaskom ovih uređaja mogli steći veliku popularnost među korisnicima.

 

Napisao: Ervin Mičetić

Post Samsung namjerava plasirati telefone srednje klase na preklop? prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju