back to top

OnePlus se sve više nameće tržištu. Četiri Android ažuriranja su zagarantovana čak i za uređaj koji nije vodeći!

OnePlus 11 nedavno je izašao na tržište i predstavlja najbolje Android iskustvo koje jedan poznati brend može ponuditi u ovom trenutku, s obzirom da se ne radi o Pro modelu uređaja. Jeftiniji je nedavno lansiran na indijsko tržište OnePlus 11R koji ima vrlo pristupačnu cijenu i idealan je za kupce koji žele uređaj sa nekim od vodećih karakteristika. Iako se One Plus 11R razlikuje u pogledu specifikacija od OnePlus 11 vodećeg modela, nove vijesti sugeriraju da je kao uređaj i dalje uključen u četiri ažuriranja softvera na koja se kompanija OnePlus obavezala i time čak premašila ponudu. Google Pixel uređaj.

oneplus 11

Novi plan ažuriranja

Kompanija OnePlus objavila je nova pravila za ažuriranje svojih uređaja u novembru prošle godine, prema kojima su zagarantovana četiri glavna ažuriranja Androida i pet godina sigurnosnih ažuriranja. Ova vrsta garancije odnosila se samo na određene telefone čiji je ulazak na tržište planiran 2023. godine, a mnogi važni uređaji poput prošlogodišnjih su izostavljeni. OnePlus 10 vodeća serija.

Bilo je poznato da će OnePlus 11 5G biti dio novih pravila za ažuriranja, ali OnePlus je iznenadio sve proširivši pravila na OnePlus 11R model, koji je uređaj srednje klase. To znači da će OnePlus 11R dobiti i četiri velika Android ažuriranja, što je zaista sjajno.

 

Adut za tržište

OnePlus 11R dolazi sa Android 13 i, po svemu sudeći, konačno bi trebao dobiti ažuriranje za Android 17. Ovo je velika prednost za tržište jer je OnePlus 11R telefon srednjeg ranga i ova vijest će sigurno obradovati veliki broj korisnika koji žele da dobiju više vrijednosti za svoj budžet.

Mora se reći da obećanja koje je dao OnePlus u pogledu ažuriranja softvera često nisu tempirana s ažuriranjima koja, na primjer, primaju vodeći modeli. Stariji telefoni i oni izvan vodećih kategorija obično su na dnu liste prioriteta za primanje novih ažuriranja, pa će i OnePlus 11R telefon biti isti, ali sigurni smo da korisnicima to neće smetati.

Lijepo je vidjeti i da OnePlus prati ažuriranja softvera nekih poznatijih brendova kao što je Samsung, tako da u 2023. nema većih zaostajanja u tom segmentu.

Još jedan razlog zašto će to biti odlična ponuda modela One Plus 11R je njegova cijena koja će se kretati između 500 i 600 evra. Uređaj ima prošlogodišnji Snapdragon 8+ Gen 1 procesor i Full HD OLED ekran. Kada se uporedi sa One Plus 11 modelom, evidentno je da flashship uređaj ima Snapdragon 8 Gen 2 procesor i QHD LTPO 3.0 ekran.

OnePlus 11R bi trebao stići u Evropu 21. februar.

Na kraju, može se reći da je kompanija OnePlus najavila i lansiranje svog prvog tableta na tržište pod nazivom OnePlus Pad.

Napisao: Ervin Mičetić

Post OnePlus se sve više nameće tržištu. Četiri Android ažuriranja su zagarantovana čak i za uređaj koji nije vodeći! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju