back to top

Ocjene zadovoljstva kupaca za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max nastavljaju da opadaju

Apple nudi brojne nadogradnje kupcima ako uzmu iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, uključujući novo kućište od legure titanijuma, ali čak ni to nije bilo dovoljno da dobije pozitivne povratne informacije od kupaca. Zapravo, prema najnovijoj anketi, koja predstavlja više od 700.000 Google recenzija koje su kreirali korisnici, sve više korisnika počelo je isticati različite aspekte najnovijih Apple-ovih ‘Pro’ modela koji su ih razočarali nakon kupovine.

Skuplji iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju lošije povratne informacije kupaca u odnosu na obične modele

Ažurirani podaci iz PerfectRec-a su ranije izvijestili da je najnoviji iPhone 15 Pro imao najnižu ocjenu zadovoljstva kupaca od bilo kojeg premium modela iPhonea koji je bio prije njega, s ocjenom od 5 zvjezdica pao je na 68 posto u oktobru 2023.

“Naša početna studija zadovoljstva iPhoneom 15 iz oktobra 2023. pokazala je da je 15 Pro imao najniže zadovoljstvo kupaca od bilo kojeg premium iPhonea ikada. Od tada je udio kupaca koji iPhone 15 Pro ocjenjuju 5 zvjezdica pao sa 72% na 68%.

ocjene zadovoljstva kupaca za iphone 15 pro i 15 pro max nastavljaju da opadaju

Među brojnim pritužbama, koje su uključivale nevjerovatno kratko trajanje baterije, drugi su govorili o “ispupčenim” stražnjim kamerama, što je otežavalo postavljanje uređaja potpuno ravno. Ostale pritužbe uključivale su nedostatak uvjerljivih nadogradnji u odnosu na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, što je čudno, jer su raniji izvještaji pominjali da iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max promiču ekskluzivnije nadogradnje u odnosu na prethodnu generaciju.

„iPhone 15 Pro nije bio jedini model koji je zabilježio manje zadovoljstvo kupaca u januaru. Procenat kupaca koji ostavljaju recenzije sa pet zvjezdica se smanjio za sve modele iPhonea od decembra. iPhone 15 Plus, koji je generalno najbolje recenzirani model ove generacije, imao je najveći pad iz mjeseca u mjesec. Pad zadovoljstva iz mjeseca u mjesec bio je statistički značajan za sve modele iPhone 15.”

ocjene zadovoljstva kupaca za iphone 15 pro i 15 pro max nastavljaju da opadaju

Kako ocjene zadovoljstva kupaca opadaju, korisnici iPhonea 15 i iPhone 15 Plus su nekako spremniji na kupovinu od onih koji su nadogradili na premium telefone. Recenzije iPhone 15 s 5 zvjezdica za januar 2024. su na 78 posto, dok je iPhone 15 Plus bio na 73,5 posto, što ih čini višim od iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Možda bi buduća ažuriranja softvera od Apple-a mogla poboljšati korisničko iskustvo, ali može proći neko vrijeme prije nego što se recenzija uredi, a do tada se neki vlasnici možda neće zamarati promjenama.

Izvor perfectrec.

Piše: DM

Post Ocjene zadovoljstva kupaca za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max nastavljaju da padaju prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju