back to top

Najnovija linija Lenovo Yoga laptopa osnažuje kreatore od inspiracije do realizacije

Lenovo predstavlja nove premium modele Yoga Pro 9i i Yoga Pro 7i/7, Yoga 7i/7, kao i dva Yoga Slim laptopa – Yoga Slim 7 i osvježeni Yoga Slim 6

Zagreb, 13. travnja 2023. – Kreiranje, korišćenje i saradnja u hibridnom svetu upravo su postali lakši uz Lenovo najnoviju generaciju Windows 11 Yoga laptop računara koji pružaju impresivne performanse, neverovatnu svestranost i laku mobilnost u elegantnom i prenosivom paketu:

yoga pro 9i
Yoga Pro 9i
  • Model Yoga Pro 9i, poznat kao Lenovo Slim Pro 9i u Sjevernoj Americi, dostupno u dvije veličine ekrana1 (14,5″ i 16″, Gen 8) nudi inovativni inženjering sa funkcijama uključujući poboljšani Lenovo X Power2poboljšan PureSightPro3 ekran i niz novih i ažuriranih funkcija.
  • Tanak, lagan i elegantan Yoga Slim 7 (14,5” 8) daje korisnicima više snage, prenosivosti i duži vijek trajanja baterije nego prije.
  • Idealno za kreatore sadržaja koji obavljaju više zadataka, Yoga Pro 7 (14,5″, 8) poznat kao Lenovo Slim Pro 7 u Sjevernoj Americi, i Yoga Pro 7i (14,5″, 8)poznat kao Lenovo Slim Pro 7i u Sjevernoj Americi, pružaju moćne performanse u elegantnom dizajnu.
  • Kombinujući zaobljen dizajn ivica udobnosti u svestranom 2-u-1 konvertibilnom laptopu, Joga 7 (dostupno u 14″ i 16″ veličini ekrana, gen 8)1 omogućava izuzetnu fleksibilnost.
  • Osvježeno Yoga Slim 6 (14″, 8) poznat kao Lenovo Slim 7 u Sjevernoj Americi, dolazi sa najnovijim AMD Ryzen procesorom™ 7000 omogućava vrhunske performanse i efikasnost u super tankom uređaju.
yoga slim 7
Yoga Slim 7

Opremljena sa Windows 11, ova generacija Yoga laptopa je napravljena da impresionira, bilo da se radi o novom i poboljšanom Lenovo X Power2 koji nudi moćne performanse u tankom kućištu, poboljšani PureSight ekran ili Premium Suite4 – kolekcije ažuriranih i novih funkcija uključujući novu Yoga tastaturu sa većim tasterima dizajniranim za udobnost i efikasnost.

“Znamo da kreatori digitalnog sadržaja nastavljaju da prihvaćaju hibridni stil života kako bi mogli stvarati bilo kada i bilo gdje, od video produkcije do motion grafičkog dizajna” rekao je Ouyang Jun, potpredsjednik kompanije Lenovo i generalni direktor Intelligent Devices Group Consumer Business. „Lenovo najnoviji premium Yoga Pro laptopovi napravljeni su za kreatore. Kombinujući performanse i prenosivost, uključujući impresivan novi Mini-LED PureSight Pro ekran i nadograđenu tastaturu, kreatori će uživati ​​u izuzetnom korisničkom iskustvu za kreiranje kad god dođe do inspiracije.”

yoga pro 9i (16”, 8) poznat i kao lenovo slim pro 9i u sjevernoj americi
Yoga Pro 9i (16”, 8) poznat i kao Lenovo Slim Pro 9i u Sjevernoj Americi

Dizajnirana da pruži vrhunsko iskustvo, Yoga Pro linija je najmoćnija u podbrendu prijenosnih računala Yoga. Nudeći vrhunske performanse uz praktičnu prenosivost, Yoga Pro linija omogućava korisnicima da kreiraju i koriste gdje god i kad god im zatrebaju. Ova generacija ima nadograđenu verziju Lenovo X Power2 – skup hardverskih i softverskih funkcija koje rade zajedno za brže i lakše kreativno iskustvo. Na primjer, korisnici će primijetiti da uređivanje videa radi brže sa drastično ubrzanim softverskim pretpregledom, renderiranjem i izvozom – što znači više vremena za kreiranje videa i manje vremena provedenog na čekanju. Značajna povećanja toplotnog kapaciteta u odnosu na prethodnu generaciju uključuju povećanje od 62,5%.5 u 16-inčnom Yoga Pro 9i i povećanje od više od 25%5 u modelu od 14,5 inča, oba omogućavaju korisnicima da iskuse bržu grafiku, video ili 3D renderiranje uz održavanje tihih performansi bez pregrijavanja. Lenovo X Power2 u kombinaciji sa NVIDIA® GeForce RTX serijom GPU-a™ 40 i ubrzavanjem umjetne inteligencije radi poboljšanja performansi i stabilnosti, omogućava kreatorima da s lakoćom pouzdano koriste vrhunske kreativne aplikacije.

Osim toga, spektakularno novo Mini-LED PureSight Pro displeji dostupno na Yoga Pro 9i (14,5″ i 16″ 8) nude oštrije i realnije vizuelno iskustvo sa neverovatnom preciznošću boja. Uključivanje 100% DCI-P3 i 100% Adobe RGB omogućava mnogo širi raspon boja i živopisnije slike, dok Mini LED opcija pruža impresivnih 1200 nita, omogućavajući kreatorima da rade udobno u gotovo svakom okruženju, u zatvorenom i na otvorenom.

lenovo yoga pro 7i
Lenovo Yoga Pro 7i

Također ažurirano i dostupno u modelima Yoga Pro 9i (14,5″ i 16″, 8), Yoga Pro 7 (14,5″, 8), Yoga Pro 7i (14,5″, 8) i Yoga Slim 7 (14,5″, 8), je novi Lenovo Premium Suite4, paket novih i ažuriranih hardverskih funkcija dizajniranih da poboljšaju korisničko iskustvo Yoga. Najistaknutija je nadograđena tastatura sa tipkama veličine 1,55 mm za udobnost i efikasnost, brži odziv na dodir i tipke premazane protiv masnoće za glatkiji dodir uz smanjenje otisaka prstiju ili mrlja. Pored tastature, laptopovi opremljeni Lenovo Premium Suite4 takođe će uključivati ​​četiri mikrofona za poboljšane video i audio pozive, četiri zvučnika za poništavanje buke, tiše ventilatore i veći trackpad za lakše rukovanje sadržajem i bolje ukupne performanse.

Kao i kod prethodne generacije, svi Yoga laptopi dolaze sa Lenovo AI Engine+, dajući korisnicima brze i intuitivne performanse uz mogućnost predviđanja potreba za baterijom na osnovu onoga što rade na svom uređaju. Deo Lenovo AI Engine+ je i Lenovo Intelligent Sense i Integrirana sigurnost, i oba pomažu da performanse budu besprijekorne i bolje zaštićene.

Definisan po svojoj tankoj, elegantnoj prenosivosti, Yoga Slim Linija je poznata ne samo po svom elegantnom izgledu, već i po lakoj mobilnosti, što je važna karakteristika za generaciju korisnika koji žele da budu u mogućnosti da kreiraju, koriste i sarađuju pod sopstvenim uslovima. Ovaj Yoga Slim uređaj najnovije generacije postao je još atraktivniji s dodatkom PureSight OLED ekran, koji daje oštrije, uglađenije i realnije vizuale na TÜV Rheinland i Eyesafe certifikatu6 ekran.

Sa snagom i performansama na prvom mjestu, Yoga Slim 7 (14,5″, 8) i Yoga Slim 6 (14″, 8) dolaze s najnovijom generacijom procesora serije AMD Ryzen 7000 koji pružaju brze i snažne performanse s više od 60 Whr baterije7 i opciju Rapid Charge8 za efikasnost. Yoga Slim korisnici također mogu iskusiti novu integriranu RDNA™ 3 grafičke tehnologije koje omogućavaju realističan vizuelni sadržaj i bogat izvor zabave na Yoga Slim ekranu. AMD Ryzen AI motor donosi pametne nove funkcije ovoj generaciji Lenovo Yoga Slim, uključujući AI korekciju pogleda tako da izgleda kao da korisnici uvijek gledaju u kameru tokom video poziva, AI automatsko kadriranje kamere kako bi glava korisnika uvijek bila u okvir, a zamućenje pozadine zasnovano na AI dubini omogućava korisnicima postavljanje pozadinskih slika na određenoj udaljenosti od kamere.

Osim što mogu kreirati sadržaj u pokretu, korisnici mogu zaštititi svoje uređaje dok su vani Lenovo Smart Lock9sigurnosni softver zasnovan na oblaku koji im omogućava da daljinski lociraju, zaključaju, obrišu i povrate izgubljeni ili ukradeni uređaj.

1 Opcije veličine ekrana mogu se razlikovati ovisno o geografskom položaju i dostupnosti.

2 Lenovo X Power je dostupan na Yoga Pro 9i (16″, 8) i (14,5″, 8). Lenovo zadržava pravo da izmeni ponudu proizvoda, karakteristike i specifikacije u bilo kom trenutku bez prethodne najave.

3 Lenovo PureSight Pro ekran je dostupan na Yoga Pro 9i (16″, 8), Yoga Pro 9i (14,5″, 8) i Yoga Slim 7 (14″, 8).

4 Lenovo Premium Suite dostupan je u Yoga Pro 9i (14″, 8), Yoga Pro 9i (16″, 8), Yoga Pro 7i (14″, 8) Yoga Pro 7 (14″, 8) i Yoga Slim 7 (14 “, 8) laptop. Lenovo Premium Suite uključuje četiri mikrofona, četiri zvučnika za smanjenje buke, veći trackpad (135 x 80 mm u 14″ i 150x 95 mm u 16″), novu Lenovo Yoga tastaturu sa 1,5 mm tipkama protiv masnoće na poklopcu posude i brži odziv na dodir.

5Stvarno povećanje termičkog kapaciteta za Yoga Pro 9i (16″, 8) je povećanje od 62,5% u odnosu na prethodnu godinu; na osnovu poređenja između 80 Whr u Gen 7 i 130 Whr u Gen 8. Yoga Pro 9i (14,5″, 8) je povećanje od 25% u odnosu na prethodnu godinu; na osnovu poređenja između 70Whr u Gen 7 do 90Whr u Gen 8.

6 TÜV Rheinland i Eyesafe certifikat znači da je monitor prošao rigorozno sigurnosno testiranje i da ga potrošači mogu kupiti bez straha. Monitori sa hardverskom korekcijom niske plave svjetlosti koštaju više za izradu. Proizvod sa oznakom Low Blue Light koja prikazuje ključne riječi hardverskog rješenja sugerira da bi mogao ponuditi bolju vrijednost od drugih monitora u svojoj klasi.

7 Sve tvrdnje o vijeku trajanja baterije su približne i temelje se na internom testiranju u optimalnim laboratorijskim i mrežnim uvjetima, kao što su lokalna reprodukcija videa i MobileMark 2018. Stvarne performanse baterije će varirati i ovisiti o brojnim faktorima uključujući konfiguraciju i upotrebu proizvoda, softver, radne uvjete, bežičnu funkcionalnost , postavke upravljanja napajanjem, svjetlina ekrana i drugi faktori. Maksimalni kapacitet baterije će se prirodno smanjiti s vremenom i upotrebom.

8 Rapid Charge Boost = 15 minuta punjenja za do 2 sata upotrebe. Rapid Charge Express = 15 minuta punjenja za još do 3 sata upotrebe. Obavezno koristite punjač koji je priložen uz uređaj. Baterija mora biti znatno prazna. Brzina punjenja se usporava kako punjenje napreduje.

9 Lenovo Smart Lock i Lenovo Smart Performance dostupni su preko Lenovo Vantage-a i primenljivi su samo na Lenovo računarima sa operativnim sistemom Windows 10 ili 11. Ponude zavise od dostupnosti. Nivoi usluge mogu varirati i geografska lokacija. Lenovo zadržava pravo da izmeni ponudu proizvoda i specifikacije u bilo kom trenutku bez prethodne najave.

Članak Najnovija linija Lenovo Yoga laptop računara osnažuje kreatore od inspiracije do realizacije prvi put se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju