back to top

Najbolje besplatne aplikacije za preuzimanje muzike za Android i iOS

Danas možemo slušati muziku na našim Android i iOS uređajima na nekoliko načina. Ako želimo, možemo otići na YouTube i tamo slušati našu omiljenu muziku. Ali YouTube ima svoja ograničenja, baš kao i svaki drugi internet server ili alat.

najbolje besplatne aplikacije za preuzimanje muzike za android i ios

Što ako želimo preuzeti naše omiljene pjesme na Android i/ili iOS uređaj? Možemo li to učiniti i ako možemo, kako? U nastavku ovog članka, reći ćemo vam više o tome kako možete preuzeti muziku na svoje Android i/ili iOS uređaje i slušati je kad god želite!

Jedna napomena: neke od ovih aplikacija će zahtijevati da omogućite instalaciju iz nepoznatih izvora unutar vašeg uređaja.

phildo

Fildo (Android)

Postoje dvije različite verzije aplikacije Fildo: jedna je “Music Player” u Play Store-u, ali to vam neće donijeti mogućnost preuzimanja MP3-a ili preuzimanja, što je ovdje najvažnije. Da biste dobili verziju Fildoa koja vam omogućava preuzimanje besplatne muzike, potrebno je da instalirate APK sa zvanične Fildo stranice.

Kada to dobijete, koristite pretragu aplikacije da pronađete određene pjesme ili albume koje želite tražiti. Također možete koristiti različite top liste sa različitih muzičkih stranica s kojima se aplikacija integrira ako želite istražiti hitove.

Potražite album ili pjesmu koju želite, pritisnite ikonu “+” u gornjem desnom uglu, a zatim odaberite odgovarajuću opciju za preuzimanje muzike, kreiranje liste za reprodukciju ili slušanje. Aplikacija vam također omogućava da kreirate liste za reprodukciju i daje vam pristup stihovima. Pjesme koje preuzmete bit će sačuvane u internoj memoriji vašeg uređaja, tako da im možete pristupiti čak i bez aplikacije.

audiomack

Audiomack (Android i iOS)

Ako želite da znate da muzika koju preuzmete neće kršiti autorska prava i da ste takođe otvoreni za otkrivanje novih talenata u žanrovima Hip-Hop, Electronic i Reggae, isprobajte Audiomack.

Ova aplikacija daje platformu umjetnicima bez službene distribucije, dok još uvijek ima sistem filtriranja sadržaja kako bi se osiguralo da su stvari na njoj dobre kvalitete. Ovaj projekat dobre volje već je doveo hip-hop zvijezde kao što su T-Wayne, Fetty Wap i Migos da snime ugovore i daje vam priliku da pomognete u otkrivanju sljedeće velike zvijezde.

ymusic

YMusic (Android)

Jedna od elegantnijih aplikacija za preuzimanje muzike zvaničnog izgleda, YMusic vam omogućava da reprodukujete bilo koji YouTube video kao audio fajl, čak i da ga pokrenete u pozadini na svom telefonu. Zgodna stvar ovdje je to što možete preuzeti i video zapise kao audio datoteke.

Imate mogućnost da ih preuzmete u M4A i MP3 formatima, a ima i sjajan korisnički interfejs biblioteke koji vam kasnije omogućava da upravljate svojim muzičkim fajlovima baš kao što biste to uradili u aplikaciji za muzički plejer. Preuzete pesme se čuvaju na vašem telefonu, tako da im možete lako pristupiti putem svog omiljenog muzičkog plejera.

Od svih opcija na ovoj listi, YMusic je najpogodniji (iako ga morate preuzeti izvan Play Store-a) i najpouzdaniji. Iz ovih razloga, aplikacija je dobila vrlo visoke ocjene od mnogih korisnika. Zašto ne kada je vrhunskog kvaliteta.

newpipe

NewPipe (Android)

NewPipe je još jedna aplikacija koja obavlja posao kada je u pitanju preuzimanje muzike. Otvoren je kod i stalno se poboljšava. Takođe ima podršku za preuzimanja SoundCloud, MediaCCC, Bandcamp i FramaTube (sve su trenutno u beta verziji).

newpipe

Podrazumevano, aplikacija se otvara kao YouTube interfejs. Jednostavno odaberite video koji želite da preuzmete, a zatim kliknite na ikonu za preuzimanje u gornjem desnom uglu i odaberite da li želite da ga preuzmete kao video ili audio i u kom formatu želite.

Da biste se prebacili na SoundCloud ili Bandcamp, dodirnite ikonu menija u gornjem lijevom kutu, zatim veliku crvenu ikonu “NewPipe” na vrhu i odaberite željenu uslugu.

gtunes music downloader

GTunes Music Downloader (Android)

GTunes je još jedna aplikacija koju ćete morati da preuzmete iz Play Store-a koja pretražuje nekoliko glavnih domena za preuzimanje muzike za vaše upite, pronaći ćete milione izvođača i pjesama kroz generacije. Opcije pretraživanja su prilično rudimentarne, tako da je ovo najbolje koristiti ako tačno znate koje pjesme tražite i samo želite da ih preuzmete i preuzmete.

To nije najbolja aplikacija za otkrivanje muzike, pa ako je otkrivanje muzike ono što vas najviše zanima, najbolje bi bilo da odaberete neku od drugih opcija na listi.

GTunes takođe ima svoj ugrađeni plejer i čak vam omogućava da skratite melodije i postavite pesme kao melodije zvona. Sve su to prilično osnovne stvari, ali ostavlja utisak i čini jedan sjajan paket.

songily

SONGily (Android)

Besplatna verzija SONGily je podržana oglasima i prva stvar koju treba reći je da ova aplikacija ima pristup velikoj količini muzike, nove i stare, od umjetnika i mainstream i opskurnih, ovisno o vašim ukusima koje ćete moći pronaći bilo šta ovde.

Pored svake pjesme koju pronađete, vidjet ćete opcije za reprodukciju i preuzimanje pjesama koje slušate, a nedavno su dodali i funkciju koja vam omogućava i preuzimanje video zapisa. To je upravo ona vrsta aplikacije koju mogu zamisliti da Google ne voli previše, pa nemojte se previše iznenaditi ako nestane iz Play Storea, ako već nije.

tube mate

TubeMate (Android)

Ponekad najbolje besplatne aplikacije za preuzimanje muzike nisu ni dizajnirane posebno za tu svrhu. TubeMate je aplikacija koja vam omogućava preuzimanje YouTube video zapisa u brojnim formatima, uključujući samo audio.

Kao što verovatno znate, YouTube je jedno od najboljih mesta za slušanje vaše omiljene muzike, a zahvaljujući TubeMate-u, ​​takođe je jedno od najboljih mesta za preuzimanje te muzike. TubeMate možete preuzeti sa zvanične stranice (Google ne dozvoljava u Play Store-u, vjerovatno zato što ometa YouTube).

Kada pokušate da preuzmete video zapise kao audio (M4A ili MP3), od vas će se takođe tražiti da preuzmete MP3 Video Converter, koji se sinhronizuje sa TubeMate-om za pretvaranje videa u audio.

najbolje besplatne aplikacije za preuzimanje muzike za android i ios

Zašto nema više iOS aplikacija na listi?

Na osnovu smjernica Apple App Store-a, zabranjeno je preuzimanje video zapisa sa web lokacija kao što su YouTube/Facebook/Dailymotion. Istovremeno, neke od Android aplikacija koje se nalaze na listi su u sukobu s Googleom.

Na primjer, NewPipe pristupa YouTubeu bez korištenja API-ja ili posluživanja oglasa. Ukratko, Android kao platforma je mnogo „opušteniji“ po pitanju ovih stvari, korisnici imaju veći stepen slobode, što je zapravo jedan od glavnih razloga zašto je na ovoj listi znatno više Android aplikacija.

Napisao: Ivan Hečimović

Članak Najbolje aplikacije za besplatno preuzimanje muzike sa interneta za Android i iOS sisteme prvi put su se pojavile na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Drugi upravo čitaju