back to top

Kako se riješiti Instagram oglasa

Savjeti koji će vam pomoći kako se riješiti Instagram oglasa!

Na dnevnoj bazi koristeći ovu društvenu mrežu nekada se susrećemo sa previše oglasa. Na svu sreću postoje određeni načini kako se riješiti dosadnih oglasa.

U današnjem digitalnom svijetu, društvene mreže igraju značajnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Među njima, Instagram se ističe kao jedna od najpopularnijih platformi za dijeljenje fotografija i video sadržaja.

Međutim, kao i kod većine besplatnih platformi, Instagram koristi oglase kako bi generisao prihod. I dok oglasi ponekad mogu biti relevantni i korisni, ponekad postaju dosadni i preplavljuju našu feed stranicu. Srećom, postoje načini kako se riješiti Instagram oglasa.

Instagram je postao jedna od vodećih platformi za društvene medije, omiljeno mjesto za dijeljenje fotografija i videozapisa te interakciju s prijateljima i obitelji. Međutim, kao i mnoge druge besplatne online usluge, Instagram koristi oglase kako bi ostvario prihod.

kako se riješiti instagram oglasa
Kako se riješiti Instagram oglasa

Razumijevanje kako Instagram koristi oglase

Prije nego što istražimo metode za smanjenje oglasa, važno je razumjeti kako Instagram određuje koje oglase ćete vidjeti.

Instagram koristi različite informacije, kao što su vaša aktivnost na Instagramu i Facebooku (koji je vlasnik Instagrama), podatke koje pružate u svojem profilu, i podatke koje prikuplja od svojih reklamnih partnera. Ove informacije pomažu platformi da prikaže oglase za koje vjeruje da će vam biti najzanimljiviji.

Prilagodite postavke oglasa

Jedan od načina za kontrolu vrste oglasa koji vidite na Instagramu je prilagodba postavki oglasa. Instagram vam omogućuje da upravljate informacijama koje se koriste za prikazivanje oglasa.

Možete posjetiti postavke privatnosti i sigurnosti na svom Instagram profilu i prilagoditi postavke pod ‘Opcije oglasa’. Ovdje možete ograničiti kako Instagram koristi informacije prikupljene s drugih platformi, kao što su web stranice i aplikacije koje koriste Instagramove alate za oglašavanje.

Koristite značajku ‘Ne želim vidjeti ovaj oglas’

Kada naiđete na oglas koji vam je posebno neželjen ili neprimjeren, Instagram vam omogućuje da označite taj oglas kao neželjen. Klikom na tri točke u gornjem desnom kutu oglasa otvorit će se izbornik u kojem možete odabrati ‘Ne želim vidjeti ovaj oglas’. Ovo neće u potpunosti eliminirati oglase, ali će pomoći u smanjenju broja neželjenih oglasa i poboljšati relevantnost onih koji se ipak prikazuju.

kako se riješiti instagram oglasa
Kako se riješiti Instagram oglasa

Kako se riješiti Instagram oglasa

1. Personalizacija oglasa

Prvi korak u smanjenju dosadnih oglasa na Instagramu je personalizacija postavki oglasa. Instagram prati vaše aktivnosti na platformi kako bi vam prikazivao oglase koji su relevantni za vas. Možete prilagoditi ove postavke tako da kliknete na “Postavke” > “Sigurnost” > “Podaci i reklame” > “Prikaži oglase o temama od interesa za vas”. Ovdje možete ukloniti teme koje vas ne zanimaju i smanjiti vidljivost neželjenih oglasa.

2. Označavanje neželjenih oglasa

Kada vam se pojavi neželjeni oglas u vašem feedu, imate opciju da ga označite kao neželjenog. To možete učiniti tako što ćete dodirnuti tri tačke u gornjem desnom uglu oglasa, a zatim odabrati opciju “Prijavi oglas”. Instagram će koristiti vašu povratnu informaciju kako bi unaprijedio iskustvo korisnika i smanjio broj neželjenih oglasa.

kako se riješiti instagram oglasa
Kako se riješiti Instagram oglasa

3. Korištenje AdBlocker alata

AdBlocker alati su ekstenzije ili aplikacije koje možete instalirati na svoj uređaj kako biste blokirali prikazivanje oglasa na web stranicama i društvenim mrežama, uključujući Instagram. Međutim, važno je napomenuti da AdBlockeri mogu uticati na funkcionalnost određenih web stranica i aplikacija, pa ih koristite pažljivo.

kako se riješiti instagram oglasa
Kako se riješiti Instagram oglasa

4. Prijavljivanje netačnih oglasa

Instagram ima opciju prijavljivanja netačnih ili neprikladnih oglasa. Ako primijetite oglas koji krši smjernice Instagrama ili prikazuje lažne informacije, možete ga prijaviti. To možete učiniti tako što ćete pratiti upute za prijavu koje su obično dostupne uz sam oglas.

5. Promjena interakcije s određenim sadržajem

Instagram prilagođava oglase na osnovu vaših interakcija s različitim sadržajem. Ako primijetite da vam se često prikazuju određeni tipovi oglasa, pokušajte smanjiti interakciju s takvim sadržajem. Na primjer, možete prestati lajkovati ili komentirati određene vrste postova.

Iako su oglasi neizbježni dio iskustva na Instagramu, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste smanjili dosadne oglase i povećali uživanje u sadržaju koji vas zaista zanima.

Personalizacija postavki oglasa, označavanje neželjenih oglasa, korištenje AdBlocker alata te prijavljivanje netačnih oglasa samo su neki od koraka koje možete poduzeti kako biste poboljšali svoje iskustvo na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

ekako.info

Preporučujemo da pročitate:

Drugi upravo čitaju