Windows 10 postao najpopularniji sistem?

Contents

Postoji nekoliko razloga zašto je Windows 10 postao najpopularniji operativni sistem.

Za Windows 10, Microsoft se nije samo fokusirao na pravljenje sistema za svačije potrebe, već i na pravljenje najboljeg gejming sistema. A da li su uspeli u tome? Pa sudeći po brojevima na Steam-u, ovaj Windows je trenutno sistem koji je instaliran na najviše mašina korišćenih za Steam. 

Windows 10, 64-bitni

Windows 10, 64-bitni, je zvanično prestigao Windows 7 i postao najpopularniji operativni sistem za Steam korisnike. A bilo mu je potrebno samo 8 meseci da bi došao do toga.

Trenutno drži 36.97% računara, dok je Windows 7 iza njega, sa 32.99%. Ovo je prvi put u istoriji da je desetka na vrhu Steam liste, a analisti predviđaju da će njegova popularnost samo nastaviti da raste u narednom periodu.

windows 10

Ali pored toga, Windows 7 je, tehnički, i dalje najpopularniji sistem ako spojimo 32-bitne i 64-bitne verzije, time dobijamo čak 39.96% korisnika. Ako bismo iskombinovali obe verzije Windows deset sistema, dobili bismo 38.28%, ali i to će se vrlo brzo povećati.

Što se drugih operativnih sistema tiče, 12.93% Steam gejmera i dalje koriste 64-bitni Windows 8.1, dok samo 2% računara na sebi ima Windows XP. Generalno je Windows definitivno dominantna platforma sa čak 95,70% korisnika

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravočitaju

Možda bi Vam se svidjelo